Bali voorbeeldreis

En dan zie je al die tips op deze website en dan denk je: hoe krijg ik die allemaal in een reis? Wij hebben onderstaande reis gemaakt. Een 16-daagse reis die zoveel mogelijk van het échte Bali laat zien. Met een privéchauffeur, te voet, op de fiets, met snorkel en flippers… Nee, het is geen reis waar je doodmoe van terugkomt. Uiteraard is er volop tijd om te relaxen op die prachtige stranden, tijdens heerlijke rustgevende massages en in enkele van de luxe resorts die het eiland rijk is. Reis in de Wereld laat je kennismaken met het échte Bali en van de vele uitersten die dit Indonesische eiland zo de moeite waard maken.

De Reis

Dag 1 & 2 – Naar Bali

Op dag 1 vertrek je van Amsterdam naar Bali. Je maakt ergens een tussenstop, waar is afhankelijk van de vliegmaatschappij. Op dag 2 kom je aan in Denpasar, i.v.m. tijdsverschil. Nadat je bent aangekomen op het vliegveld, brengt een chauffeur je gelijk naar je eerste bestemming, je hotel in Sanur.

Dag 3 & 4 – Bijkomen in Sanur

Op dag 3 heb je de tijd om te relaxen in het badplaatsje Sanur. Ons hotel lag direct aan het strand, dus heerlijk bijkomen van de reis in een luie ligstoel, of je laten verwennen met een rustgevende massage. Op dag 4 rijd je door naar Ubud en doe je het eveneens rustig aan. De luxe van het resort biedt je alle ontspanning om de laatste effecten van de vele vlieguren ‘weg te relaxen’…

Dag 5 – Ubud ontdekken

Nu is het toch echt tijd om in actie te komen. Vandaag ga je de stad Ubud verkennen. In Ubud kun je Monkey Forest bezoeken, de traditionele markt en slenteren langs vele leuke winkeltjes. Met tal van leuke koffietentjes en heerlijke restaurantjes kom je helemaal aan je trekken. ’s Avonds woon je een traditionele dansvoorstelling in het Koninklijk Paleis bij.

Dag 6 – Op de fiets

Vandaag vroeg eruit, want we gaan fietsen! Een 2,5 uur durende fietstocht die zo goed als alleen bergafwaarts gaat. Je fietst door de groene valleien, dorpjes en rijstvelden en je bezoekt een typisch ‘Familiy House’. Een geweldige fietstocht die je het échte Bali laat zien!

Dag 7 – Wandelen door de rijstvelden

Een andere mooie manier om het échte Bali te ontdekken is te voet! Vandaag maak je een ontspannende rijstveldtoer die je het tropische plattelandsleven van Bali laat zien. Je bezoekt boerendorpjes, je maakt kennis met de traditionele rijstproductie en handenarbeid. Een wandeltocht die je lang zal bijblijven.

Dag 8 – Relaxdag

Vandaag een relaxdag. Dat mag wel na twee actieve dagen. Op deze site zie je volop tips om deze dag door te brengen. In een prachtige spa bijvoorbeeld, vlakbij het hotel. Of misschien wil je weer even slenteren door de stad, of relaxen in het resort.

Dag 9 – Drijvende tempel

We laten het drukke Ubud achter ons en rijden vandaag naar onze nieuwe bestemming Lovina. Onderweg breng je een bezoek aan de drijvende tempel Pura Ulun Danu Bratan. In de middag tijd om van de luxe van het resort te genieten.

Dag 10 – Bali onder water

Onderwater is Bali net zo mooi als boven water! Daarom gaan we vandaag naar het ten westen van Lovina gelegen eilandje Menjangan om te snorkelen. Prachtig koraal, bijzondere en kleurrijke visjes. Je vindt het aan de Noordkust van Bali. Een geweldige dagexcursie waar je het échte Bali van onder water ziet!

Dag 11 – Hot Springs

Vlakbij Lovina vind je de Air Banjar Hot Springs waar je heerlijk kunt baden en relaxen. In de heuvels van Air Panas ligt deze warmwaterbron dat door de lokale bevolking als ‘heilig’ wordt bestempeld. Het zou namelijk helend werken. Helend of niet; het water is altijd 38 graden, er zijn verschillende baden en de omgeving is prachtig! Ingrediënten voor een heerlijk dagje zen dus!

Dag 12 – Balinese rijsttafel

Het échte Bali moet je natuurlijk ook próeven! En hoe beter kun je dat, dan dat je zelf gaat koken?! Vandaag leer je tijdens een cooking class een heerlijke en kleurrijke rijsttafel te bereiden. Niet alleen een kijkje, maar dus ook een hand in de Balinese keuken! Voordat de workshop begint, ga je vroeg in de ochtend samen met de kok naar de lokale markt om de ingrediënten te kopen. Hier komen zo goed als alleen de locals. Als dat niet het échte Bali is…?!

Dag 13 – Heel veel tempels

Vandaag verlaat je Lovina en ga je weer terug naar het zuiden naar Sanur. Maar niet eerst voordat je een omweg hebt gemaakt via het heiligste centrum van het religieuze Bali: de Pura Besakih. Een complex van maar liefst 22 tempels. Is het een mooie dag? Bezoek dan aan het einde van de middag de Pura Tanah Lot waar je de mooiste zonsondergang van Bali kunt zien. Maar ook als het geen mooi weer is, is deze tempel zeker de moeite waard!

Dag 14 – Op excursie door het oude Bali

Dag 14 is excursiedag! Met een privéchauffeur maak je een prachtige tour door het Oosten van Bali. Je bezoekt o.a. het oude paleis in Klungkung en het dorp van zout Kusamba. Daarna breng je een bezoek aan de Goa Lawah tempel, ook wel ‘vleermuizengrot’ genoemd. In het ommuurde dorp Tenganan zie je hoe oude ambachten nog steeds beoefend worden. Een excursie waar het oude Bali centraal staat. Ook te boeken via Travlin (zie introtekst met informatie).

Dag 15 & 16 Terug naar huis

Vandaag vlieg je weer naar Amsterdam. Heb je overdag nog tijd? Geniet dan nog even heerlijk van een zalige Balinese massage (om af te kicken) of relaxdag aan het zwembad of aan het strand. Als dat geen relaxte afsluiting is?! Op dag 16 kom je aan in Amsterdam.