Brugs bier

Brugge heeft niet alleen heerlijke chocolade, maar ook heerlijk bier! Met deze tips leren we je aan alle kanten meer over bier: hoe het gebrouwen wordt, hoe het smaakt en waar je het kunt drinken! En geloof ons: chocolade en bier gaat ook prima samen! Eigen (super lekkere) brouwsels zijn de Brugse Zot en de Straffe Hendrik. Die móet je dus geproefd hebben!

Bierbrouwerij De Halve Maan
Dagelijks worden er doorlopende rondleidingen georganiseerd van 11.00 – 16.00 uur op ieder heel uur. Op zaterdag is er nog een extra tour om 17.00 uur. Je kunt ieder heel uur de standaard tour doen van 45 minuten (€ 8,- p.p.). Na afloop krijg je in het café van de brouwerij een glas koude Brugse Zot Blond. Om 14.00 uur is er de XL tour van 90 minuten (€ 19,- p.p.). Bij de XL tour krijg je naast de standaard rondtour ook een proeverij van verschillende bieren en deskundige uitleg over degusteren, smaak en aroma. Alhoewel het op vrijdag veelal niet druk is in de bierbrouwerij, is het raadzaam van tevoren te reserveren. Zeker als je de XL tour wilt volgen. Dat kan via de website van De Halve Maan. Walplein 26

Biermuseum
Wil je meer weten over bier? Dan kun je (ook?) een bezoek brengen aan het Biermuseum! Met een iPad in de hand word je meegenomen in de rijke wereld van bier. Je maakt een reis door de geschiedenis van bier tot het nu. Je maakt kennis met het Brugse bier, de trappisten, verschillende biersoorten en met brouwprocessen. Ben je naar Brugge met kinderen? Geen probleem, want voor kinderen van 5 tot 15 jaar is er een speciale kidstour. Toegang is € 8,- voor volwassenen. Wil je ook nog 3 lekkere biertjes proeven? Dat kan bij een toegangsprijs van € 12,-. De toegangsprijs voor kinderen is € 6,-. Breidelstraat 3.

Biercafées
Zin om in een typisch Brugs kroegje je biertje te nuttigen? Reis in de Wereld heeft een paar leuke kroegjes in Brugge voor je verzameld:
Bar des Amis – Eiermarkt 19, open vanaf 12.00 uur. Altijd druk in dit gezellige barretje, vlak achter de Markt.
2be – Wollestraat 53, open van 9.30 uur – 19.30 uur. De weg naar de bar is al een feestje: een hele lang muur opgeleukt door honderden biertjes! En dan is het binnen erg gezellig, maar vanaf het terras heb je toch wel een super uitzicht! En vergeet niet even een bezoekje te brengen aan het toilet…
Bierbrasserie Cambrinus – Philipstockstraat 19. In een prachtige pand met trapgevel huisvest Bierbrasserie Cambrinus waar je kunt kiezen uit wel 400 soorten bier! Cambrinus bevindt zich vlakbij de Markt en is iedere dag van 11 – 23u geopend en in het weekend totdat de laatste gasten naar huis zijn…
Yesterday’s world – Wijngaardstraat 6. In het bruine café Yesterday’s world, vlakbij Bierbrouwerij de Halve Maan, ga je verder terug dan alleen naar gisteren. En daarom is het hier zo ontzettend gezellig. Iedere dag geopend tot laat.
’t Brugs Beertje – Kemelstraat 5. Nog zo’n gezellig bruin café (zie foto)! Ook in dit café ga je terug in de tijd. Het café hangt vol met oude reclameborden van diverse biersoorten. Je kunt hier kiezen uit ongeveer 300 verschillende bieren! ’t Brugse Beertje is vanaf 16.00 uur geopend.