Brugge chocoladewandelroute

Brugge; dé chocoladestad bij uitstek! Daar zijn wij van Reis in de Wereld het helemaal mee eens! Maarrrrr, de ene chocolaterie is de andere niet, wisten lokalen ons te melden. Daarom heeft Reis in de Wereld een chocoladewandelroute voor je uitgestippeld langs de beste en lekkerste chocolatiers van Brugge. Met uiteraard voldoende stops om volop te genieten van al dat lekkers. Klik op de Googlemapsroute en stuur deze naar je mobiel of print deze uit. Dan mis je niks en verdwaal je niet tussen al die chocolatiers…!

1. Chocolaterie Sukerbuyc – Katelijnestraat 52
Je start gelijk goed, want aan de overkant van deze chocolaterie bevindt zich De Proeverie waar je gezellig kunt zitten met een kopje koffie of thee met chocolade (en/) of een taartje. Alles wat je hier kunt proeven, kun je in de chocolaterie kopen. Kijk ook even door het raam aan de zijkant van de chocolaterie. Je kijkt zo de werkplaats in en met een beetje geluk zie je de chocolatiers aan het werk!
Brugge Zucchero

Tip onderweg: Op weg naar de volgende chocolaterie (The Old Chocolate House) passeer je Confiserie Zucchero. Een snoepwinkel waar je helemaal hebberig van wordt! En het leuke is dat je vanuit buiten of binnen kunt zien hoe het snoep gemaakt wordt. Zwaar werk en super leuk om even te zien. Uiteraard moet je een zakje ‘verse’ snoepjes meenemen!

2. The Old Chocolate House – Mariastraat 1
Misschien is het wat snel, als je al lekker bij de Proeverie chocolade of een taartje hebt gegeten, maar eigenlijk mag je de chocolademelk van The Old Chocolate House niet overslaan! Als je het chocoladewinkeltje binnengaat, ga je rechtdoor via een smalle trap naar boven naar de gezellige tearoom. Drink hier geen koffie (die is niet zo lekker), maar bestel een heerlijke chocolademelk! Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van chocolade en diverse toppings! Zo kun je dus je eigen chocolademelk samenstellen! En heb je nog zin in iets te eten? Kies dan voor een heerlijke wafel. Dat zijn niet van die hele dikke, zoals je veel ziet in België, maar dunne, net pannenkoekjes en je kunt ze combineren met banaan, slagroom, chocoladepasta en nog veel meer. Mmmmmmm! Na afloop bezoek je natuurlijk ook nog even het chocoladewinkeltje! Alle dagen geopend, behalve op woensdag.

3. The Chocolate Line – Simon Stevensplein 19
Heb je ooit wel eens chocolade geproefd met chilipeperpoeder of kruidnagel? Chocolade in pilvorm of lipstick gegeten? Bij The Chocolate Line kun je deze gekke chocoladeproducten kopen. Maar, ook voor overheerlijke “normale” bonbons en chocoladerepen kun je hier terecht. Deze chocolaterie is niet goedkoop, maar dan heb je wel wat! En dan is de chocolatier ook nog eens de beroemde chocolatier Dominique Persoone. Zijn Chocolate Line is in de nationale en internationale pers uitgeroepen tot de nummer 1 van de wereld. Nou, daar wil je dus wel een chocolaatje van eten, toch?

4. BbyB – Sint-Amandsstraat 39
Naast de winkel Deco Moods vind je een weer heel ander soort chocolaterie: BbyB. Niet echt een winkel waar je ogen tekort komt, maar een strakke, sober ingerichte winkel. Naast heerlijke pralinés in allerlei smaken, hebben ze ook “gekke” chocolade zoals small boobies, babeluttes en chocoladepasta. Heerlijke, kwalitatieve chocolade en luxe verpakt voor een bijzonder cadeau…

5 en 6. Godiva Chocolatier en Pierre Marcolini – Markt 10 en 11
De oprichter van Godiva, Pierre Draps Senior, is de uitvinder van de wereldwijd bekende praliné: een mengeling van fijngemalen amandelen of hazelnoten in gekarameliseerde suiker. In 1926 creëerde hij zijn eerste praliné in zijn kleine atelier nabij Brussel. In 1958 opende de eerste boetiek in Brussel. Inmiddels heeft Godiva 80 winkels wereldwijd: van New York tot Tokio en van Hamburg tot Istanbul. Daarom mag een bezoek aan deze wereld chocoladewinkel niet ontbreken in je bezoek aan Brugge! Naast Godiva zit Pierre Marcolini. Wat hij allemaal met chocolade kan doen, is ware kunst. Neem dus even een kijkje in zijn winkel en je zult niet geloven wat je allemaal voor moois kunt maken van chocolade!

7. Choco Story – Wijnzakstraat 2
Reis in de Wereld wil je natuurlijk ook wat bijbrengen over de geschiedenis van de chocolade. Daarom breng je een bezoek aan het superleuke chocolademuseum Choco-Story en kom je te weten hoe de cacaoboon tot chocoladereep wordt verwerkt! Wil je ook een bezoek brengen aan het Frietmuseum? Koop dan bij Choco Story gelijk een combinatiekaart. Dat scheelt weer een paar euro!
Openingstijden: alle dagen van 10-17 uur, gesloten 24, 25 en 31 december en 1 januari. Ook 2e en 3e week januari.

8. Chocolaterie Spegelaere– Ezelstraat 94
Deze chocolaterie is nog een stukje verder lopen uit het centrum, maar als je in hotel Navarra of Het Boterhuis zit (zie onze hoteltips), is het maar 6 minuten lopen en dan moet je hier toch echt even langsgaan. Door de ligging is het minder gericht op toeristen en heeft het voornamelijk een lokale vaste clientèle. Rondom Sinterklaas vind je dan ook alleen hier Sinterklazen uit chocolade, die je in de chocolatiers in het centrum niet zult vinden. Gewoonweg omdat toeristen niets met Sinterklaas hebben… laat staan weten wie Sinterklaas is! Chocolaterie Spegelaere is opgericht in 1954 en de oudste chocolaterie van de stad en wordt ook wel ‘Brugges’ best bewaarde geheim’ genoemd. Samen met het vriendelijke personeel is deze chocolaterie echt een bezoekje waard!