Brugge friet en meer

Nou geven we je al heel veel tips om te doen in Brugge: een heerlijke chocoladeroute wandelen, een bezoek aan het biermuseum of de bierbrouwerij De Halve Maan, bier drinken in de leukste biercafées… Toch is er nog meer te doen in Brugge! Wat je namelijk ook echt moet doen, is een bezoek brengen aan het Frietmuseum. Nog steeds tijd over na een paar dagen in deze leuke stad? Zie onze ‘overige tips’ op deze pagina.

Frietmuseum
Wist je dat in Brugge het enige Frietmuseum van de wereld staat? Iedereen heeft wel eens een heerlijk (Vlaams) frietje op. Maar weinigen weten de geschiedenis van de aardappel en de friet. Daarom mag een bezoek aan het Frietmuseum tijdens je bezoek aan Brugge natuurlijk niet ontbreken! Leer tegen welke kwalen aardappels allemaal goed zijn. Of hoe je de beste friet bakt. Maar ook wat er in het verleden met de aardappels allemaal mis ging… Uiteraard kun je aan het einde van je wandeltoer door het museum een Belgisch frietje eten in de kelder van het museum!
Frietmuseum Brugge 2Openingstijden: iedere dag van 10 – 17 uur m.u.v. 24, 25 en 31 december, 1 januari en de 2e en 3e week van januari.
Toegang € 7,- p.p. Wanneer je een combinatieticket koopt met het Chocolademuseum ben je goedkoper uit. Kinderen krijgen korting.

Overige tips
• Maak een boottochtje over de reien (=kanaaltjes), Bootexcursies Gruuthuse, Nieuwstraat 11
• Diamantmuseum, Katelijnestraat 43
• Kantcentrum met Kantmuseum, bij de Jeruzalemkerk, Balstraat 16
• Bezoek een van de prachtige kerken zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk (hier staat het beeld van Madonna en kind in de film ‘The Monuments Men’ een rol speelt…) en Sint-Salvatorskathedraal