Extra handige reistips Curaçao

Wist je dat Curaçao een gratis navigatie-app heeft, die je met enkel gps over het eiland leidt? Het lokale drankje awa di lamunchi erg verfrissend is en geen alcohol heeft? Dat je gewoon bitterballen kunt bestellen? Er zo goed als overal gratis wifi is? We hebben nog meer extra handige reistips voor je!

 • Neem muggenspray mee met voldoende deet erin. Vanwege de hoge en vochtige temperatuur, zijn er zelfs aan zee muggen. En geloof ons: vooral in het begin van de vakantie word je lek geprikt! Neem daarom ook iets als ‘Prikweg’ mee voor als je toch geprikt bent.
 • Smeer je goed in (minimaal met factor 30), want de uv-straling is zo sterk, dat je ook in de schaduw kunt verbranden! En echt waar: je wordt niet minder bruin en het blijft nog langer zitten ook!
 • We raden je af in juli en augustus naar Curaçao te gaan. Het is sowieso warm, zo’n 30 graden, maar in de zomermaanden is de wind erg matig en kan het oplopen tot 40 graden. Echt niet te harden.
 • De netspanning op Curaçao is 110-130 volt/50 hertz. Geen probleem dus voor veelal alle Nederlandse apparaten, al is de power wel minder. Dat merkten we bijvoorbeeld met onze föhn; die blies voor geen meter. Je hebt wel een adapter nodig, want op Curaçao zijn de stopcontacten geschikt voor Amerikaanse stekkers, dus met twee platte polen.
 • Bijna op heel Curaçao schenken ze Puro koffie. Niet alleen heel lekker, maar het is ook nog eens Fairtrade koffie. Mocht je net als wij na je vakantie ook Puro koffie thuis willen drinken. Wij hebben een leverancier gevonden, die naast de koffiecups ook het koffie-apparaat Caffitaly kan leveren, waar de cups inpassen.
 • Je kunt bijna overal pinnen, dus veel Antilliaanse guldens heb je niet nodig. Bij sommige bankkaarten kun je kiezen of je in guldens of in dollars wilt betalen. Als de dollar bijvoorbeeld heel gunstig staat, is het ook gunstiger om af te rekenen in dollars. De winkels of restaurants hebben namelijk vaak een standaard (gemiddelde) wisselkoers.
 • Loop liever niet al te laat op straat, zeker niet op onverlichte wegen. Het is dan niet altijd veilig.
 • Als je autorijdt, let altijd goed op. Verkeer van rechts heeft niet sowieso voorrang en men mag rechts inhalen.
 • Download de gratis app maps.me. Het is een navigatie-app die op gps werkt, dus je hebt geen internet nodig. Ideaal, want zo goed als alle hotels en eettentjes staan erop. Neem wel een oplader mee voor je telefoon die je in de auto kunt gebruiken, want de app trekt wel batterij!
 • Wifi is bijna overal op Curaçao en bijna altijd gratis (behalve in resorts willen ze er nog wel eens geld voor vragen).
 • Op Curaçao kun je geweldig snorkelen. Koop daarom gelijk een snorkelset bij bijvoorbeeld een lokale supermarkt. Het verdient zich terug!
 • Een heerlijk lokaal drankje is awa di lamunchi, Antilliaanse limonade van (veelal verse) limoen. Ze gooien er wel veel suiker in, om de zure smaak van de limoen te verzachten. Vind je dat te zoet, vraag dan zonder suikerwater.
 • Je kunt gewoon heerlijk bitterballen bestellen bij de borrel! Ze hebben ook heerlijke Antilliaanse kaasballetjes. Eigenlijk is het kaassoufflé, maar dan in een balletje. Lekker met een biertje erbij, zoals Amstel Bright, het razend populaire biertje op Curaçao.