Hoteltips op Curaçao

Wij verbleven in Willemstad, in de wijk Pietermaai. Naast ons eigen hotel, Boutique Hotel Pietermaai, hebben we nog een aantal in deze kleurige wijk gespot. Omdat wij zelf niet van de resorts zijn, kunnen we daar weinig tips voor geven. Wij houden er nou in eenmaal van om zoveel mogelijk het land te snuiven en dat kan toch het beste als je daar zit waar ook de locals wonen. Daarom kozen wij voor Willemstad. Toch hebben we (per ongeluk) een resort gespot, die we toch willen benoemen. Als we dan in een resort zouden willen zitten, dan graag hier!

Pietermaai Boutique Hotel
In de wijk Pietermaai ligt het Pietermaai Boutique Hotel. Het hotel heeft zowel suites als kamers. Allemaal even sfeervol ingericht, met behoud van de karakteristieke elementen. De wijk Pietermaai leeft de laatste jaren helemaal op. Het barst er van de mooie monumentale panden en er worden er steeds meer kleurrijk opgeknapt. Zoals de panden (inderdaad, het hotel bestaat uit meerdere) van het Pietermaai Boutique Hotel. Omdat het monumenten zijn, vind je overal in het hotel de historie terug! De kamers zijn ruim en comfortabel en op een toplocatie: om de hoek de gezellige Nieuwstraat en op loopafstand de wijken Punda en Otrabanda. Check de website van Pietermaai Boutique Hotel.

Skuba Lodge- Pietermaai
Skuba Lodge Boutique Hotel & Ocean Suites bestaat uit 5 monumentale panden en bevindt zich ook in de wijk Pietermaai. Het hotel heeft 28 hotelkamers en 11 appartementen. En ze hebben een PADI-gecertificeerde duikschool en een gezellig restaurant aan zee. Logeer je niet in Skuba Lodge, dan kun je hier ook al vanaf het ontbijt terecht. Oja, en best een leuk weetje: vroeger hebben hier ook prostituees gewoond. En criminelen… Maar, daar merk je niets meer van. Meer informatie op de website van Skuba Lodge.

Saint Tropez Ocean Club – Pietermaai
Behalve heerlijk eten (zie pagina Willemstad), blijk je hier ook heerlijk te kunnen slapen! Er zijn zowel kamers als appartementen met een moderne inrichting. En modern is het pand ook van buiten: een strak, hoekig gebouw en daarmee een flink contrast met de monumentale panden in de wijk Pietermaai. Het vele wit, met hier en daar accenten in de kleur fuscia geven het echt een beach club gevoel. Er hangt hier wel een ‘zien en gezien worden’-sfeer. Dus trek je mooiste beach-outfit aan en ga lekker eten in het restaurant of drink een cocktail langs het zwembad. Heel vervelend…

Oasis Coral Estate Beach- Sint Willibrordus
Eigenlijk zijn wij niet zo van de resorts. In een resort proef je toch minder het land, omdat je minder in contact staat met de locals en de cultuur van het (ei)land. Wij zouden het dan ook nooit gezien hebben, als we niet hadden willen eten bij het populaire restaurant Karakter dat op dit resort ligt. Het restaurant is overigens top en ligt op een super locatie (zie pagina Curaçao eten en drinken). Onze indruk van het resort was goed, vooral omdat het niet zo’n enorm resort is. Door het restaurant Karakter proef je ook het echte Curaçao. Net als op het hoger gelegen Koraal Pool & Rooftop Terrace dat een prachtig uitzicht over de baai heeft. Dus als je naar een resort wilt…