Curaçao met de huurauto

Behalve zon, zee en strand is er ook genoeg te doen en te bezoeken op Curaçao. Je kunt er winkelen, musea bezoeken en genieten van diverse prachtige natuurverschijnselen. Dus, huur een auto en ga op pad!

Huurauto
Het is gemakkelijk rijden op Curaçao, al zijn niet alle wegen van even goede kwaliteit.
Zoveel wegen zijn er niet en met een simpele wegenkaart of de gratis app maps.me kom je overal. Wij hebben onze auto gehuurd bij GH Autoverhuur Curaçao en dat is ons uitstekend bevallen. Het prettige is dat GH je ophaalt en weer terugbrengt naar je accommodatie. De huurprijzen zijn redelijk, ca. 35 euro per dag voor een type Kia Soul (kleinste auto) en de auto’s zien er netjes uit. Wij adviseren wel je eigen risico tot het minimale af te kopen. Curaçao-ers zijn namelijk nogal roekeloze rijders. Dus beter goed verzekerd. Extra tip: laat niets in je auto achter; het nodigt criminelen al snel uit tot auto-inbraak. Meer informatie over huurtarieven en auto’s, kijk op de website van GH Autoverhuur.

Van de gebaande paden
Als je op Curaçao rijdt, heb je snel de neiging alleen de hoofdwegen te berijden. Hoofdzakelijk zijn er ook twee waarop je zo goed als het hele eiland kunt bereiken: Weg naar Westpunt en Weg naar Santa Cruz. Deze wegen zijn echter wel saai en niet echt mooi. Schiet daarom af en toe eens een zijweggetje in. Je rijdt dan al snel door het groen, wat je vanaf de hoofdwegen toch minder ziet. En je ziet hoe de mensen op Curaçao echt wonen. Zo zie je een hele andere kant van Curaçao!

Paradijselijke strandjes
Curaçao barst van de prachtige paradijselijke strandjes. Wit, oogverblindend zand met zeewater dat alle kleuren blauw bevat die je je maar kunt bedenken. Meestal moet je betalen voor het bezoeken van een strand, maar dan mag je ook een mooi en schoon strand verwachten! De mooiste stranden bevinden zich aan de westkust, waar je niet alleen heerlijk van de zon kunt genieten, maar ook geweldig kunt duiken en snorkelen. Check onze favoriete stranden.

Hòfi Pastor
Hòfi Pastor is een klein natuurpark waar de oudste boom van het eiland staat; een indrukwekkende kapokboom van meer dan 400 jaar oud. De boomgaard ligt naast de grote gele rooms-katholieke kerk van Barber, in het westelijke gedeelte van Curaçao, zo’n 40 minuten rijden vanaf Willemstad. Als je het parkje binnenloopt, zie je al snel een klein huisje. Hier moet je je melden en een paar gulden betalen om het park te mogen bezoeken. Je kunt hier ook terecht voor een (alcoholvrij) drankje. Er zijn twee verschillende wandelroutes in Hòfi Pastor. Trek goede schoenen aan, want niet alle delen van het wandelpad zijn even gemakkelijk begaanbaar. Vergeet je ook niet in te smeren met zonnebrandcrème en muggenspray. Behalve de prachtige natuur, zul je tijdens je wandeling ook veel vogels, vlinders, leguanen en andere dieren aantreffen. Een prachtig sprookjesbos op Curaçao! Hòfi Pastor is geopend van zondag tot donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. Toegang 5 gulden.

Fort Beekenburg
Fort Beekenburg, ook wel ‘Het Kasteel’ genoemd, werd in 1703 gebouwd om het Spaanse Water te verdedigen. Deze plek was vroeger een van de weinige plekken waar men gemakkelijk aan land kon komen, daarom was een goede verdediging noodzakelijk. En die was er, want de verdediging vanaf het Fort heeft menig Engelsen en piraten weten tegen te houden! Je kunt het fort gratis bezoeken en via de trappen op het hoogste punt klimmen. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het Spaanse water. Jammer, of misschien wel juist bijzonder, is het olieplatform dat ernaast in zee ligt. Al hadden wij nog nooit een olieplatform van zo dichtbij gezien… Het fort ligt aan Caracasbaai in Bandariba, het gebied ten oosten van Willemstad.

Blue Curaçao, landhuis Chobolobo
In het 19e eeuwse landhuis Chobolobo huisvest de destilleerderij van een van de bekendste likeuren ter wereld; Blue Curaçao. Hoewel een bezoek aan de destilleerderij niet heel veel voorstelt, mag een bezoek eigenlijk niet ontbreken. Je leert, al dan niet van een gids, hoe het productieproces gaat. Wanneer je een tour boekt (en betaalt), krijg je na afloop ook een proeverij. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8 uur tot 17 uur. Toegang is gratis, maar als je een tour met gids boekt, zit er een proeverij bij inbegrepen. Het landhuis ligt aan de Elias RA Moreno Boulevard Salina, buiten het centrum van Willemstad. Meer info op de website van Chobolobo.

Curaçao Brewing Company
Wist je dat Curaçao een eigen bierbrouwerij heeft? Echt waar en wel sinds 2015! Het heeft het enige echte brouwcafé op het eiland dat ook nog eens huist in het prachtig gerestaureerde plantagehuis Granbeeuw. De verschillende biersoorten worden op locatie gebrouwen waaronder IPA’s, brown ales, Belgisch witbier en diverse seizoensbieren. De brouwerij is iedere dag geopend van 17.00 – 23.00 (behalve op dinsdag en zondag vanaf 16.00u geopend). Inderdaad, rond etenstijd. En laat je er nou ook lekker kunnen eten?! De brouwerij serveert heerlijke grillgerechten van de BBQ Pitmaster. En dat in combinatie met een vers getapt biertje. Top! Cas Coraweg, Willemstad. Geopend iedere dag van 17.00 – 23.00u (di gesloten, zondag vanaf 16u).

Het mooiste uitzicht
Het mooiste uitzicht van Curaçao heb je vanaf het hoogste punt van Soto. Sla bij de Weg naar Santa Cruz af in het dorpje Soto naar Santa Martha Bay. Op het hoogste punt van de afslag zie je aan de rechterkant een kleine parkeerplaats vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Santa Martha Bay met in de verte de St. Christoffel Berg.

National Park Shete Boka
Naast Christoffelpark, het grootste national park van Curaçao, grenst National Park Shete Boka. Hier vind je geen witte stranden met azurblauwe zee, maar een ruige zee die met veel geweld tegen de rotsen klapt. En dat is precies waarom dit natuurpark het bezoeken waard is. Shete Boka betekent letterlijk ‘zeven baaien’, maar feitelijk zijn het er meer. De toegang is Nafl. 10,- en voor Nafl.2,- kun je er een plattegrond bij kopen. Je kunt alles lopen, maar dan ben je wel even onderweg. Met de auto gaat sneller, al moet je dan ook nog een stuk lopen. Boka Pistol Curacao
Zoals naar Boka Pistol, de mooiste baai vinden wij. Je loopt ruim 20 minuten over deels ruige paden, rotsen en grind, dus doe goede schoenen aan! En neem water mee en smeer je goed in, want je loopt voornamelijk onbeschut. In de baai Boka Pistol zie je echt de kracht van het water. Niet voor niets heet het ‘Pistol’. De zee stroomt met een flinke snelheid de smalle inham in waarna het met veel geweld en met het geluid als van een afgaand pistool uit elkaar barst tegen de rotsen. Wat een natuurgeweld, super! Bekijk naast Boka Pistol ook even de grot, naast de minder agressieve baai Boka Tabla. Ook in de grot krijg je een goed gevoel bij de kracht die de zee heeft. Als laatste adviseren we je naar Boka Wandomi te gaan, waar je vanaf twee punten de Natural Bridge kunt bekijken.
Check de website van Shete Boka Park voor meer info.

Flamingo’s spotten
In het dorpje Willibrordus kun je nog de zoutpannen vinden, waar vroeger zout werd gewonnen. Deze zoutpannen van Jan Kock worden niet meer gebruikt om zout te winnen en daarom kunnen de flamingo’s hier ongestoord zoeken naar voedsel. Parkeer je auto op de parkeerplaats en loop naar de uitkijksteiger. De kans is groot dat je hier roze flamingo’s spot!

Williwood
Veel is er niet te doen in het dorpje Sint Willibrordus. Toch is het een bezoekje waard. kerk Willibrodus CuracaoNiet alleen de zoutpannen en de flamingo’s, maar ook de enorme roze kerk die het dorp siert (en je al van grote afstand ziet) moet je even zien. En dan eigenlijk het leukste van het dorp: Williwood. Dit zijn niet meer dan negen hele grote letters die doen denken aan het Amerikaanse Hollywood-sign. Niet op een hoge onbereikbare heuvel, maar gewoon, langs de kant van de weg, naast de zoutpannen, aan een stoffig voetbalveldje. Inmiddels is dit bord zo bekend, dat ‘Williwood’ niet alleen dé bezienswaardigheid van het dorp is. Het heeft er ook voor gezorgd dat sinds 2011 het dorp Williwood heet in plaats van Sint Willibrordus! Briljant toch?! Tegenover zit Toko Williwood, waar je overigens lekkere hamburgers kunt eten. Nu nog wachten op een ‘walk of fame’…

Sporten
Je vraagt je vast af, wat de foto met sporten heeft te maken. Lees even verder… Hoewel er veelal veel wind is op Curaçao, raden we niet echt aan om buiten te sporten. Het blijft immers tropisch warm. Wij hebben Avila Beach Hotel ontdekt, waar ze een kleine, maar prima gym hebben. Met airco en uitzicht op zee en van alle soorten apparaten voorzien. Het kost 15 dollar p.p. maar dan kun je zolang sporten als je wilt én gebruik maken van de douches, sauna en jacuzzi. Wij gingen lekker in de ochtend sporten en beloonden onszelf daarna op een heerlijke (gezonde) lunch aan de gezellige Beach Bar en/of een heerlijke cocktail (begrijp je nu de foto?;-)) en ploften daarna voldaan neer op het eigen strand (strandbedjes tegen betaling). Avila Beach Hotel ligt aan de Penstraat (verlengde Pietermaai in de wijk Pietermaai, Willemstad).

Shoppen in Zuikertuin Mall
Behalve in het centrum van Willemstad, is er ook een aantal winkelcentra waar je lekker kunt shoppen. De meest bijzondere is toch wel Zuikertuin winkelcentrum. Het is gesitueerd in een koloniaal landhuis uit 1870. Het winkelcentrum heeft 25 merkenwinkels en vijf restaurants. Een daarvan is Grand Café De Heeren, waar je zowel kunt ontbijten, lunchen als dineren en zelfs ’s avonds gezellig een drankje kunt drinken. Het winkelcentrum is van ma-za geopend van 09.00 – 20.00 uur. De Heeren tot in de nacht.