Curaçao stranden

Curaçao wordt omringd door het blauwste water dat je ooit gezien hebt. Het ene water is nog blauwer dan het andere. Kan dat? Jazeker! Ik denk dat er wel “fifty shades of blue” te vinden zijn! Daar raak je toch nooit op uit gekeken? Geniet er dan ook volop van! Heerlijk vanaf een strandbedje onder de palapa met een frisse cocktail. Of al zwemmend, snorkelend of duikend. Want, geloof ons; onder water is het ook prachtig en je kunt zelfs (gratis) zwemmen met schildpadden. Dat wil jij toch ook?! De meest mooie stranden vonden wij aan de westkant. Hou er wel rekening mee dat je voor veel stranden toegang moet betalen. Meestal rond de Nafl. 5,- (ca € 2,50). Toch hebben wij ook heel wat mooie gratis stranden gevonden. In deze tip delen we onze favoriete stranden.

Daaibooi Beach
Een prachtig, klein strand, waar vooral veel locals komen. Je kunt hier heel goed snorkelen, want het barst hier van de vissen in het mooie heldere blauwe water. De toegang tot dit strand is gratis, het trekt dan ook veel locals. Wil je een bedje huren, dan kost dat ca. Naf 5,-. Het strand heeft een bar-restaurant waar je een drankje en kleine gerechten kunt halen.

Playa Lagun
Aan het einde van een kronkelige groene weg vind je in het plaatsje Lagun het knusse strandje Playa Lagun. Het strand is omgeven door hoge rotsen en dat maakt het zo uniek. Het water is hier heel helder en daarom zeer geliefd bij snorkelaars en duikers. Playa Lagun restaurant BahiaBehalve veel vissen en koraal, kun je hier ook zeeschildpadden spotten! Bovenop de rots bevindt zich het restaurant Bahia, waar je heerlijk kunt lunchen. Schrik niet als er een leguaan onder je tafel verschijnt. Die voelen zich hier heerlijk thuis…

Playa Cas Abao
Dit is toch wel ons favoriete strand. Wit zand dat pijn aan je ogen doet, turkooizen zeewater en wuivende palmen. Je kunt heerlijk beschut onder een palapa gaan liggen, of zitten aan een van de picknicktafels. Het rif is een paradijs voor snorkelaars en duikers. Het strand heeft een bar-restaurant waar je zowel voor een sateetje als een broodje terecht kunt voor redelijke prijzen. Er is een duikschool waar je ook de benodigdheden voor verschillende watersporten kunt huren. Het strand heeft een (schoon) toilet- en douchegebouw. Wat wil je nog meer voor een heerlijke relaxte dag aan het strand? Precies: NIKS. De toegang is Naf 10,- per auto van ma-za. Op zondag betaal je Nafl. 12,-. Een ligbedje kost Nafl. 5,-. Het strand is geopend van 08.00 – 18.00 uur.

Grote Knip en Kleine Knip
Twee prachtige stranden waar vooral de locals komen. Op de Grote Knip (officieel Playa Kenepa Grandí) worden er soms snacks verkocht, maar reken hier niet op. Neem dus zelf wat te eten en te drinken mee. De zee loopt langzaam af en daarom geschikt voor kleine kindertjes. Het super heldere turkooizen water nodigt echt uit tot snorkelen! Op het strand zijn bedjes te huur. Kleine Knip (officieel Playa Kenepa Chikí) is eveneens een prachtig strand en zeer geliefd bij families, maar, zoals de naam al zegt, klein. Het kan hier dan ook erg druk zijn, vooral in het weekend. Er zijn picknicktafels onder palapa’s en enkele ligbedjes.

Playa Piskadó
Playa Piskadó is een vissersstrandje dat vooral geliefd is door duikers en snorkelaars. De kans is hier namelijk heel groot dat je schildpadden spot! Dagelijks maken vissers hier onder het afdakje aan zee de vers gevangen vis schoon en gooien het afval de zee in. En daar zijn de schildpadden natuurlijk dol op! Inmiddels zijn de schildpadden wel gewend aan de duikers en snorkelaars, dus je kunt ze van heel dichtbij bewonderen! Er is een toiletgebouw en een snackbarretje, maar die is alleen in het weekend open.

Playa Kalkí
Playa Kalkí, ook wel Alice in Wonderland genoemd, is een van de mooiste duikplekken op Curaçao en het meest westelijk gelegen strand. Bij de Kurá Hulanda Lodge ga je me een trap naar beneden en kom je op het strandje terecht. Naast duiken en snorkelen, kun je ook op het strand liggen onder de palapa, al is het een vrij smal strand. Of iets eten of drinken bij het terrasrestaurant. Er is ook een duikschool en -winkel.

Mambo Beach
Eerlijk gezegd, niet ons meest favoriete strand, maar wil je feesten en cocktails drinken aan het strand, dan moet je hier zijn! De officiële naam van dit strand is eigenlijk Seaquarium Beach omdat hier het zeeaquarium zit. De Mambo Beach Club, die overigens ook inmiddels Madero heet, is een van bekende clubs aan dit strand. Andere clubs zijn o.a. Hemingway Beach Curacao, mooi gelegen aan een inham van het strand. En in het midden van het strand, op Lions Dive & Beach Resort, ligt Chill Beach Bar & Grill. Naast biertjes en cocktails, kun je hier lekkere bbq-gerechten eten. Mambo Beach, zoals het nog steeds in de volksmond genoemd wordt, is misschien wel het bekendste strand van Curaçao! Meer info en de diverse faciliteiten vind je op de website van Mambo Beach.