Vintage eten en drinken in Gent

Bij een stedenreis dat in het teken staat van vintage, horen natuurlijk niet alleen vintage winkeltjes, maar ook vintage koffie- en eettentjes! Als we het doen, doen we natuurlijk alles in vintagestijl. En Gent heeft super leuke restaurantjes en café’s waar je het gevoel krijgt dat je bij je oude omaatje aan tafel schuift. Wij houden daarvan!

De Nieuwe Brooderie
Top locatie én super gezond eten! Dat gaat hier helemaal samen in dit kleine, maar gezellig café. Ligt pal aan de Leie, in het hart van Gent. Het interieur is helemaal vintage met zijn jaren 30 tegelvloer en ruwhouten tafels. Voor een heerlijke bak koffie met gebak, of een biologische lunch. Jan Breydelstraat 8, maandag en dinsdag gesloten.

Julie’s House
Tijd om even uit te rusten? Tijd voor een bakkie? Ga dan naar binnen bij Julie’s House op Kraanlei 13. En natuurlijk kun je ook hier niet een stuk zelfbakken taart weerstaan. Binnen, zowel beneden als boven gezellig zitten op retrostoeltjes. Bij mooi weer lekker buiten in het zonnetje.

Tante Paula
Trek gekregen na al dat winkelen? Stop dan bij Tante Paula. Je bent even in de war als je op de Vlasmarkt 2 naar binnengaat, want dan kom je in een fotozaak terecht. Klopt. Vooraan kun je terecht voor alles wat met fotografie te maken is, maar achterin is een gezellige ontbijt-, koffie- en lunchzaak. Precies, in een fotowinkel! Bloemetjesbehang aan de muur, kroonluchters uit grootmoeders tijd en vintagelampjes op tafel. Helemaal in stijl. Je kunt hier genieten van een broodje Agnes, Maria of Maurice en, natuurlijk, Paula, of een wijntje met iets hartigs. En mocht je dus ook nog op zoek zijn naar een nieuwe fotocamera? Bingo: hier moet je zijn! Vlasmarkt 2, gesloten op zondag.

Café de Walrus
Onze favoriet! Hier ga je écht terug in de tijd. Als je binnenstapt, heb je het gevoel of je de huiskamer van je oma instapt. Vintage behang, tafels, stoelen en lampen. En een speelhoek, dus je kunt gerust de kids meenemen. Er heerst een heerlijk relaxte sfeer en het is hier altijd gezellig druk. Zowel jong als oud vind je hier. Helemaal leuk. De kaart is niet uitgebreid, maar ze hebben heerlijke dagschotels voor ongeveer 12 euro en diverse pastaschotels rond de 10 euro. Op zondag kun je hier pannenkoeken eten. Er is ook nog eens een ruime keuze aan bieren! De beste tijd om hier aan tafel te gaan is tussen 18.00 – 19.00 uur. Dan is het het gezelligst. Wel even bellen om te reserveren. Adres: Coupure Links 497. Maandags gesloten.

Pink Flamengo’s
Een thema-café dat regelmatig van interieur verandert. Maar, altijd met een link naar vroeger met een flinke schep kitsch. Vooral hip onder studenten. Vol tweedehands meubeltjes en zelf geknutselde accessoires. Goede muziek, bier van de tap, bijzondere cocktails en lekkere snacks. Onderstraat 55, vlakbij Vrijdagsmarkt.