Gent vintage slapen

Vintage winkelen, vintage eten, dan natuurlijk ook vintage slapen! Wij hebben vier hoteltips voor je gevonden. Wat dacht je van slapen in een Koninklijke hemelbed. Of wakker worden in een kamer die helemaal terug in de tijd gaat, compleet met vintage behang, meubels en accessoires. Uiteraard wil vintage niet zeggen, dat de kwaliteit te wensen overlaat. Juist de combinatie van vintage styling en moderne gemakken, maakt je vintage verblijf in Gent compleet!

Charme Hotel Hancelot
Het hotel zit in een statig herenhuis op 10 minuten lopen van het centrum in een rustige wijk. Van buiten zie je nog niet zoveel, maar als je binnenstapt, begrijp je waarom hier vroeger een baron heeft gewoond. Hoge plafonds, houten vloeren, grote kroonluchters, een statige trap, een chique ontbijtzaal en dan hebben we het nog niet over de sfeervol ingerichte kamers. De ene is nog mooier dan de andere. Ruim, met prachtige meubels en heerlijke bedden. Vijfwindgatenstraat 19.

Alphabed Guest House
In dit guesthouse in het hart van Gent ga je een beetje terug in de tijd. Niet alles is retro of vintage, maar leuke vintage details en retro behangetjes geven het hotel die vintage sfeer die wij zochten in Gent. Er zijn gratis koffie- en theefaciliteiten, iedere kamer heeft een eigen badkamer en je kunt bij mooi weer gezellig in de patio ontbijten. Jan Palfijnstraat 26.

Apartment Sleepstreet
Hier ga je echt terug naar de seventies. Retro behang, oranje lampjes, groene tegeltjes, een oude platenspeler, zelf het servies komt uit de seventies. En Sleepstreet ligt ook nog eens in een van meest populaire wijken van Gent, vlakbij het historisch centrum. Super als je met een aantal vrienden of met het gezin naar Gent gaat, want ze hebben zelfs een appartement met 3 slaapkamers! Huidevetterken 9.

Backstay Hostel
Wil je je centjes liever uitgeven aan leuke vintage spulletjes, dan aan je overnachting, maar wil je wel in style slapen? Slaap dan in de Backstay Hostel. De hostel bevindt zich in het voormalig redactiekantoor van de krant Dagblad Vooruit. Het pand is in art deco stijl en binnen is de inrichting een combinatie van art deco en retro. De slaapzalen zijn zeer kleurrijk ingericht en hebben allemaal de naam van een (internationale) krant gekregen. Sint-Pietersnieuwstraat 128.