Gent vintage winkelen

Wij hebben een aantal vintagewinkels bezocht en deze in een zo logisch mogelijke wandelroute geplaatst in Google Maps. Het gemakkelijkst is om op deze Google Maps-link te klikken en deze route te verzenden naar je telefoon. Open vervolgens als je in Gent bent, de route op je telefoon in Google Maps en je loopt de route nog gemakkelijker! Onderweg zul je zeker nog veel meer vintagewinkels tegenkomen, maar zo loop je tenminste niet doelloos rond en mis je onze vintagetips! Uiteraard kun je ook alleen een aantal van onderstaande leuke vintage-adresjes bezoeken, daarom staat overal ook een adres bij. Bij enkele tips verwijzen we je ook naar koffie- en lunchtips in de buurt.

1. Design Museum Gent
Oké, geen winkel, maar als je van vintage houdt, dan houd je ook van design in het algemeen, toch? Daarom mooi om je vintageroute te beginnen met een bezoek aan dit museum! Je zult er zeker ook vintage design vinden! Jan Breydelstraat 5. Daarna heb je vast zin in een bak koffie met iets lekkers, of misschien al in een lunch? Even opladen voordat je weer lekker verder wandelt. We raden je dan De Nieuwe Brooderie aan, Jan Breydelstraat 8.

2. The Fallen Angels
Hier kom je ogen tekort. Het is een klein winkeltje, maar dat weerhoudt de eigenaresse er niet van om een groot aanbod te hebben. Elke vierkante centimeter is benut! Meer dan 30 jaar geleden begon de moeder van de eigenaresse met het verzamelen van spulletjes die ze vond in oude fabrieken en winkels. Inmiddels hebben moeder en dochter hun eigen winkeltje, naast elkaar! Das dus twee vintagewinkeltjes in een klap! Ben je op zoek naar leuke blikjes, pillendoosjes, postkaarten, oude reclame- en filmaffiches, poppen en knuffelbeesten? The Fallen Angels it is!! Jan Breydelstraat 29-31 (vlakbij het Gravensteen, de Korenmarkt en het Design Museum). Het winkeltje van dochter Ganesh is alleen zondag gesloten. Die van haar moeder Isabelle op zondag, maandag, dinsdag en woensdag.

3. A’pril
Een lekkere zotte bedoeling in het cadeauwinkeltje A’pril. Bloemetjeslampen, kartonnen hertengeweien en honderden kleurrijke en gekke hebbedingetjes. Je komt ogen tekort! Oké, niet helemaal vintage, maar te maf om links te laten liggen. Burgstraat 27E. Di – za geopend van 10-18 uur. Gesloten op zondag en maandag.

4. N’Importe Quoi
Hou je van strak (voornamelijk Scandinavisch) interieur uit de tijd van toen? Breng dan een bezoek aan n’Importe Quoi. Hier vind je strak meubilair van bekende ontwerpers als Hans Wegner en Arne Jacobsen. Neem wel je creditcard mee, want een goede kwaliteit kost ook wat. Maar dan heb je wel wat! Burgstraat 11. Zondag, maandag en dinsdag gesloten. Inmiddels zin in een bakkie koffie, of iets te eten? Ga naar Julie’s House, Kraanlei 13, vlakbij Priem.

5. Behangpapier Priem
Zoek je een vintage behangetje? Ga dan naar Priem! Echt een begrip in Gent. Trouwens, ook buiten Gent, want zelfs het Pentagon wist Priem te vinden voor een kek behangetje. Verwacht geen gestylde winkel. Lijkt ons ook onmogelijk met wel duizend rollen behang. Het winkeltje is 90 jaar oud en zelfs de eigenaren zijn op leeftijd! Toen wij er waren, stonden beide bejaarden dames gewoon nog in de winkel. Zoek je dus een speciaal behang, dan kun je die hier zeker vinden. Trek wel even wat tijd uit voor hét behangetje. De keuze is reuze. Kraanlei 8, op maandagochtend en zondag gesloten.

6. Temmerman snoepgoed
Terug in de tijd op snoepgebied. In het kleine en oudste snoepwinkeltje van Gent wordt het snoep uit kommen geschept en mooi verpakt. Proef de ouderwetse lekkernijen zoals mokken, knopkes, muilentrekkers, ruitjes, poepkes, wippers, cuberdons, munteklontjes. Je kent ze wel. Dat wordt met een zak vol naar buiten! Kraanlei 79, hoek Korte Dagsteeg.

7. Tijdreisbureau
Iets wat uit de richting van de route, maar wij worden wel heel blij van deze winkel, daarom staat hij in deze wandelroute. Het is namelijk een vintagereiswinkel. Begrijp je nu waarom wij even een uitschieter in de route maken? Ben je namelijk op zoek naar een vintage item dat met reizen te maken heeft? Je vindt het hier! Van oude vliegtuigstoelen tot vintage wereldbollen, maar ook volop andere snuisterijen van vroeger! Een mooie reis terug in de tijd. Woensdag en donderdag van 14u tot 18u, vrijdag en zaterdag van 10u tot 12u en van 14u tot 18u geopend. Ottogracht 35-37.

8. Sweet P
Zoek je nieuwe kleding in retrostijl? Sweet P is the place to be! Sweet P is een retro & vintage winkel met kleding, schoenen en accessoires. Pin-up/retrokleding vanaf maat XXS tot 4XL! Pin-up/retroschoenen maat 34-43, lingerie, badmode, tassen… voor ieder wat wils en voor iedere maat! Vrijdagmarkt 11. Ma 12-18, di-zat 11-18 geopend. Weer zin in een bakkie koffie, of iets te eten? Ga dan naar Tante Paula, Vlasmarkt 2.

9. Zsa-Zsa rouge
Een geschenk- en accessoirewinkel waar je ook kleding en tassen kunt vinden. Van alles wat dus. Lekker kitsch. Serpentstraat 22. Op zondag gesloten. Geopend van ma – za van 10- 18uur. Op nr.5 zit overigens Petit Zsa-zsa. Inderdaad, voor de kleintjes.

10. Groentenmarkt
De Groentenmarkt heeft zelfs meerdere vintage winkeltjes! Op nummer 14 zit de Telesco Shop waar je de mooiste tassen en hoeden kunt vinden. Rechts daarvan vind je drie winkeltjes met oude geveltjes op een rijtje, waar je echt teruggaat in de tijd: Bakkerij Himschoot, waar je heerlijke verse broodjes kunt kopen. En Koffiehuis 3.14 waar je naast koffie, ook thee, wafels en heerlijk gebak kunt eten en zelfs kunt ontbijten, want 3.14 is om 9.00uur geopend. Ben je binnen, dan voel je je meer in Italië, dan in België, want niet alleen de eigenaar is Italiaans, de muren hangen vol met foto’s. En dan wordt er ook nog typisch Italiaanse koffie geschonken, dé favoriete koffie van de Italianen! Raak niet ontmoedigd als het er erg vol uitziet: je kunt ook boven zitten. Als laatste in de rij zit Tierenteyn-Verlent en specialiteitenwinkeltje van specerijen (vooral mosterd!), thee, koffie, jam en tapenades. Vaak staat er voor deze winkeltjes een eveneens vintage ogende fietskar met ‘Gentse neuzen’: typisch Gentse snoepje. Neem vooral een zakje mee. Ze zijn heerlijk weten wij… Oja, zin in een borrel? Stap dan vooral Café ’t Galgenhuis binnen, tegenover de winkeltjes. Een klein café in een bijzonder oud pandje!