Harry Potter diverse filmlocaties

Verspreid over Schotland en Engeland bevinden zich nog diverse te gekke filmlocaties, die je eigenlijk niet mag missen. Dus ben je in de buurt? Bezoek dan zeker deze mooie plekken!

Zweinstein kasteel
HP zweinstein filmsIn dit kasteel zijn diverse buitenopnamen gemaakt. Zo leerden Harry Potter en zijn klasgenoten in het eerste schooljaar op de binnenplaats van dit kasteel op de bezem vliegen. HP Zweinstein Kasteel 2Daarnaast is de entreepoort van dit kasteel te zien wanneer Hagrid samen met Harry, Ron en Hermelien richting verboden bos lopen. In werkelijkheid is dit het Alnwick Castle. Adres: Newcastle Alnwick, Northumberland, NE66 1NQ. Het gemakkelijkst is om in je navigatie de postcode in te tikken. Tot 5 jaar is de toegang gratis. Er zijn dagelijks tours waarin ook de Harry Potter filmspots zijn opgenomen, maar de tijden verschillen van dag tot dag en deze zijn niet vooraf te reserveren. Daarom ter plaatse informeren en reserveren. Tip: via de website www.alnwickcastle.com kun je toegangstickets met 10% korting online aanschaffen. Eventuele tours kunnen ter plaatse geboekt worden.

Zweinsveld
Het pittoreske treinstation van Goathland doet in de Harry Potter films dienst als Zweinsveld, het treinstation van Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Voor het adres voer je de postcode YO22 5NF in. Ieder uur, om 10 minuten voor heel komt de stoomtrein in Goathland aan (in ieder geval tussen 10.50 uur en 16.50 uur, kijk voor de exacte aankomst- en vertrektijden op www.nymr.co.uk.). Dus zorg dat je er op tijd bent, zodat je het optimale Zweinsveldgevoel beleeft! En dat lukt prima, want sinds maart 2017 is er een nieuw winkeltje geopend op het station vol Harry Potter artikelen!

Zweinstein Express
Hét ultieme tovenaarsgevoel krijg je natuurlijk in de ‘Zweinstein Express’! Een treinreis in The Jacobite mag daarom echt niet ontbreken in je Harry Potter Reis! The Jacobite is eigendom van West Coast Railways. Deze treinmaatschappij heeft de trein beschikbaar gesteld die in de films is omgedoopt tot de ‘Hogwarts Express’ (Zweinstein Express). Enkele treinstellen van The Jacobite zijn zelfs in de films gebruikt. In de trein kun je een kaart kopen van de route die je gaat rijden, zodat je precies weet wanneer je de Harry Potter filmlocaties passeert. HP Zweinstein ExpressHet hoogtepunt van deze treinreis is toch wel wanneer je over het 21 bogen tellende Glenfinnan Viaduct rijdt. Dit viaduct is goed te zien in de film ‘Harry Potter en de Geheime Kamer’ wanneer Harry en Ron al vliegend in de betoverde Ford Anglia bijna botsen met de Zweinstein Express. Daarnaast zie je vanaf de trein Loch Shiel, ofwel ‘Grote Meer’ waar Harry Potter tijdens de wedstrijd in ‘Harry Potter en de Vuurbeker’ werd aangevallen door waterwezens. De treinreis gaat van Fort William naar Mallaig, waar je rond lunchtijd aankomt. Een vissersplaatsje met een leuke haven, waar je anderhalf uur de tijd hebt om te lunchen. Tussendoor stop je nog even in Glenfinnan om de benen te strekken. Rond 16.00 uur ben je weer terug in Fort William. Je hoeft geen drinken of snacks mee te nemen, dat is in de trein te verkrijgen. Ga naar de website van West Coast Railways voor de tijden, prijzen en om tickets te bestellen.

Ligusterlaan 4
In het stadje Bracknell, ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Londen, bevindt zich het huis van tante Petunia, oom Herman en Harry’s dikke en onuitstaanbare neefje Dirk. Privet driveJarenlang heeft Harry hier in de bezemkast moeten slapen. De buitenopnames zijn gemaakt in Bracknell, 12 Picket Post Close, Bracknell Forest RG12 9. Al jaren is dit huis bewoond, dus het is niet mogelijk het huis binnen te gaan. Heb a.j.b. respect voor de bewoners en blijf op beleefde afstand!

Klaslokalen, ouderlijke huis en woning van professor Slakhoorn
Vanaf Oxford is het 90 km rijden naar het dorpje Lacock. De prachtige abdij, Lacock Abbey, in het dorp is gebruikt als filmlocatie in verschillende Harry Potter films. De diverse klaslokalen uit de films zul je zeker herkennen in de abdij! Ook zul je in Lacock het huis vinden van Lilly en James Potter (zie foto), de ouders van Harry Potter, én het huis van professor Slakhoorn. HP huis Lily en James Lacock villageJe weet wel, naar dit huis gaan Perkamentus en Harry in ‘Harry Potter en de Halfbloed Prins’ om professor Slakhoorn over te halen weer les te komen geven. Professor Slakhoorn heeft zich vermond als luie stoel… Let op: Lacock Abbey is niet geopend op dinsdag.

Black Park Country Park, Iver
De scènes in ‘The Forbidden Forest’ zijn opgenomen in het prachtige bos Black Park Country Park in Iver. Wandel lekker door het park, en je herkent vanzelf de locaties. Zeker als je enorme spinnen tegenkomt… Adres: Black Park Rd. Vanaf Londen is het ongeveer 1,5 uur rijden naar dit park.