De wereld van Harry Potter

Ben je een echte Harry Potter fan? Hoe cool is het dan om daar te kunnen staan waar de crew van de Harry Potter films heeft gestaan? En dan natuurlijk in het bijzonder Harry, Ron en Hermelien? Je even te voelen als een dreuzel in tovenaarsland? Zou het dan niet fantastisch zijn om je in de wereld van Harry Potter te wanen en tientallen filmlocaties te bezoeken? Wij deden het en we willen graag al die filmlocaties met je delen! Wij verpakten het bezoek aan zoveel mogelijk filmlocaties zelfs in een 14-daagse reis die we zelf hebben samengesteld. Ook die reis delen we met jou! Maar, lukt het je niet om de hele reis te maken, maar slechts een deel daarvan? Bijvoorbeeld met een bezoek aan Londen, Edinburgh, Oxford of Gloucester? Wij delen alle tips met je die wij zelf ontdekt hebben, zodat je zelf kunt zien welke Harry Potter filmlocaties jij tijdens je bezoek aan Schotland of Engeland kunt meepikken!

Reistips filmlocaties Harry Potter

Geboortestad Harry Potter

In Edinburgh is Harry Potter geboren. Hier heeft schrijfster J.K. Rowling het personage Harry Potter tot leven gebracht. Behalve dat het verder een super leuke stad is om te bezoeken, mag je als Harry Potter fan deze geboorteplaats natuurlijk niet missen! J.K. Rowling schreef hier haar eerste boek, nog in een café, achterin aan een tafeltje. Haar laatste boek schreef ze in een super de luxe hotel. Ontdek deze bijzondere plekjes in Edinburgh!

Filmlocaties in Londen

In Londen barst het van de locaties die zijn gebruikt voor de Harry Potter films! We hebben er zoveel mogelijk voor je op een rijtje gezet. Wil je ze allemaal zien, dan red je dat misschien niet in een dag, want de filmlocaties zitten aardig verspreid door de stad. We hebben daarom een wandelroute voor je uitgestippeld die langs de vele filmlocaties loopt die in het centrum van de stad te vinden zijn. Zo loop je geen onnodige meters en mis je er geen een, én geniet je ook optimaal van de mooie stad! Check onze filmlocatietips in Londen.

Zweinstein filmlocaties in Oxford en Gloucester

Voor de filmopnamen van Zweinstein zijn verschillende locaties gebruikt. Zoals het Alnwick Castle in Newcastle en de abdij in Lackock (zie Harry Potter diverse filmlocaties), maar ook in Oxford en Gloucester bevinden zich prachtige filmlocaties. We hebben ze voor je verzameld. Check onze tips!

Nog meer filmlocaties

Verspreid over Schotland en Engeland bevinden zich nog diverse te gekke filmlocaties, die je eigenlijk niet mag missen. Zoals een geweldige en prachtige treinreis met de Zweinstein Express en een bezoek aan Zweinsveld, het treinstation. Dus ben je in de buurt? Bezoek dan zeker deze mooie plekken!

Harry Potter voorbeeldreis

Oké, dus jij bent net zo’n Harry Potter fan als wij en je hebt alle films van deze jonge tovenaar gezien. Zou het dan niet fantastisch zijn om je in de wereld van Harry Potter te wanen en tientallen filmlocaties te bezoeken? Wij hebben een aantal jaren geleden een te gekke reis gemaakt, die dit alles omvat. En meer! Een 14-daagse magische rondreis die we zelf hebben samengesteld langs héél veel Harry Potter filmlocaties! Een rondreis die zelfs voor niet-Harry Potter fans (bestaan die nog?) overigens meer dan de moeite waard is. Een reis die gaat door het mooie Schotland en Engeland. Check onze geweldige voorbeeldreis!