Harry Potter voorbeeldreis

Oké, dus jij bent net zo’n Harry Potter fan als wij en je hebt alle films van deze jonge tovenaar gezien. Zou het dan niet fantastisch zijn om je in de wereld van Harry Potter te wanen en tientallen filmlocaties te bezoeken? Zien waar Harry zijn eerste vliegreis kreeg. Dwalen door de gangen van Zweinstein. Op het treinstation Zweinsveld de stoomtrein uitzwaaien. Slenteren door Wegisweg. Ligusterlaan 4 bezoeken. Een kijkje nemen achter de schermen… Wij hebben een aantal jaren geleden een te gekke reis gemaakt, die dit alles omvat. En meer! Een 14-daagse magische rondreis die we zelf hebben samengesteld langs héél veel Harry Potter filmlocaties! Een rondreis die zelfs voor niet-Harry Potter fans (bestaan die nog?) overigens meer dan de moeite waard is. Een reis die gaat door het mooie Schotland en Engeland. Echt waar, het kan in één reis! Met een vleugje magie en wat vliegwerk dan… Lees hieronder wat de reis per dag inhoudt en haal alle details uit de andere tips die we je op deze website geven. Geloof ons: met de ‘Reis in de Wereld van Harry Potter’ voel je je als een tovenaar in dreuzelland! Vergeet je toverstok en bezem niet!

De Reis

Dag 1 – Zweinstein Kasteel

In de ochtend vertrek je met het vliegtuig van Amsterdam naar Newcastle. In Newcastle aangekomen, rijd je met een huurauto gelijk al naar je eerste Harry Potter bestemming: het “Zweinstein Kasteel”. Hier kun je een echte Harry Potter rondleiding krijgen en krijg je uitleg over de vele scènes die hier zijn opgenomen. Zie filmlocatietips ‘diverse filmlocaties’.

Dag 2 – Zweinsveld

Vandaag ga je met de huurauto naar Goathland. Hier ligt het treinstation dat in de Harry Potter films het decor is van Zweinsveld. Als je op tijd bent, kun je zelfs de Zweinstein Express zien aankomen en natuurlijk uitzwaaien! Onderweg kun je genieten van de mooie natuur en een bezoekje brengen aan het leuke havenplaatsje Whitby. Zie filmlocatietips ‘diverse filmlocaties’.

Dag 3 – Naar de geboortestad van Harry Potter

Deze dag is een reisdag. Op deze dag vertrek je richting de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Hier is het verhaal van Harry Potter geboren. Zie de filmlocatietips in Edinburgh.

Dag 4 – De spookstad Edinburgh

Vandaag heb je alle tijd om Edinburgh te ontdekken. De stad waar de schrijfster van de Harry Potter reeks, J.K. Rowling, Harry Potter tot leven bracht. In Edinburgh kun je het koffiehuis bezoeken waar J.K. Rowling haar eerste boek, De Steen der Wijzen, schreef en het dure hotel waar ze haar laatste boek afmaakte. Je kunt een bezoek brengen aan de spookachtige ondergrondse gangen van Edinburgh en wie weet kom je daar wel Haast Onthoofde Henk tegen…

Dag 5 – Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland

Je vertrekt vandaag richting de berg Ben Navis (ca. 230km rijden), de hoogste berg van Schotland, die in veel van de Harry Potter films als achtergrond is gebruikt. Je verblijft in Fort William of Glencoe. Een mooie reis door de groene Highlands.

Dag 6 – De Zweinstein Express

Vandaag ga je een echte Harry Potter treinreis maken met de “Zweinstein Express” van Fort William naar het kustplaatsje Mallaig. Je rijdt met de stoomtrein ‘The Jacobite’ over het aquaduct waar Harry en Ron met de vliegende Ford Anglia in de film ‘Harry Potter en de Geheime Kamer’ bijna botsten met de Zweinstein Express. Ook passeer je Loch Shiel, ofwel ‘Grote Meer’, waar Harry Potter tijdens de wedstrijd in ‘Harry Potter en de Vuurbeker’ werd aangevallen door waterwezens. Een heel mooie treinreis dwars door de prachtige Highlands! Maar, pas op voor laagvliegende auto’s! Zie de diverse filmlocatietips.

Dag 7 – Naar Londen

Vandaag rijd je weer terug naar Edinburgh waar je de huurauto op de luchthaven inlevert en op het vliegtuig stapt naar Londen. In Londen aangekomen, neem je de trein of taxi naar je hotel in het centrum van de stad. ‘s Avonds kun je natuurlijk alvast de stad ingaan en kennis maken met het avondleven van Londen! En als het donker is, kun je zelfs al twee Harry Potter filmlocaties bezoeken (zie Harry Potter tips in Londen). Je verblijft vier nachten in Londen. Check alle filmlocatietips in Londen.

Dag 8 & 9 – Perron 9 ¾, Wegisweg, Goudgrijp . . .

Je verblijft drie volle dagen in Londen, zodat je alle tijd hebt om de vele Harry Potter filmlocaties die je hier kunt vinden te bezoeken. Zo kun je naar ‘perron 9 ¾’, slenteren door de tovenaarswinkelstraat ‘Wegisweg’ en de ‘Goudgrijp Bank’ in het echt zien. Maar ook het treinstation bezichtigen waar Harry en Ron met de betoverde Ford Anglia overheen vliegen. En wat dacht je van het Reptielenhuis waar Harry ontdekt dat hij met slangen kan praten? Er is genoeg te zien en te beleven in deze wereldstad! Check onze Harry Potter tips in Londen!

Dag 10 – Bezoek Warner Bros. Studio Tour London

Dit mag natuurlijk niet ontbreken in je Harry Potter Reis: een kijkje achter de schermen van de making-of van de Harry Potter films! Dat krijg je in Warner Bros. Studio Tours! Bewonder de vele bewaard gebleven filmsets zoals de Grote Zaal, het huis van Hagrid en de Wegisweg. Vlieg op een bezemsteel en drink boterbier! Voel je een dreuzel in toverland, of nee, eigenlijk een tovenaar in toverland… In ieder geval: voor de echte Harry Potter fan is het een feest van herkenning! Meer info op de pagina filmlocaties Londen.

Dag 11 – Dwalen door de gangen van Zweinstein

Vandaag rijd je met een huurauto richting Oxford, waar je drie nachten verblijft. Maar, eerst breng je een bezoek aan het huis van tante Petunia en oom Herman: Ligusterlaan 4, dat in Bracknell staat. Daarna rijd je door naar de stad Glouchester, 80 km voorbij Oxford, om zelf, net als de geest Jammerende Jenny, te dwalen door de gangen van Zweinstein. Je overnacht drie nachten in Oxford. Check onze tips in Gloucester en Oxford.

Dag 12 – De trappen, ziekenboeg en eetzaal van Zweinstein

Wil je lopen over de trappen waar professor Anderling alle nieuwe eerstejaarsstudenten ontvangt? Of zien waar alle leerlingen van Zweinstein dagelijks eten? Dat kan vandaag in de prachtige universiteitsstad Oxford! Hier kun je ook de bibliotheek bezoeken die als decor is gebruikt voor de bibliotheek in Zweinstein. En, de ziekenzaal van Zweinstein waar Harry, Hermelien en Ron aardig wat uurtjes hebben doorgebracht. Check onze Harry Potter filmtips in Gloucester en Oxford.

Dag 13 & 14 – Lacock: klein dorp vol grootse filmlocaties en terugreis

Vanaf Oxford is het 90 km rijden naar het dorpje Lacock. De prachtige abdij in het dorp is gebruikt als filmlocatie in verschillende Harry Potter films. De diverse klaslokalen uit de films zul je zeker herkennen in de abdij! Ook zul je in Lacock het huis vinden van de ouders van Harry Potter én die van professor Slakhoorn. Op dag 14 is het helaas tijd om de wereld van tovenaars en dreuzels te verlaten. Je levert je huurauto weer in op het vliegveld van Londen en je vliegt weer terug naar Nederland.