Harry Potter Zweinstein filmlocaties

Voor de filmopnamen van Zweinstein zijn verschillende locaties gebruikt. Zoals het Alnwick Castle in Newcastle en de abdij in Lacock (zie Harry Potter diverse filmlocaties), maar ook in Oxford en Gloucester bevinden zich prachtige filmlocaties. We hebben ze voor je verzameld.

Dwalen door de gangen van Zweinstein
In Gloucester bevindt zich de prachtige Norman Cathedral of Gloucester, waar de geestscènes van Harry Potter en de Steen der Wijzen en De Geheime Kamer zijn opgenomen. HP gangen Zweinstein filmDe gangen zijn gebruikt voor diverse scènes. Pas op, misschien kom je nog wel de geest van Jammerende Jenny tegen… Houd er rekening mee, dat deze kathedraal nog steeds dienst doet, dus er kan een dienst gaande zijn, zodat niet op ieder moment van de dag alle ruimten van de kathedraal te bezoeken zijn. Check daarom de gebedstijden via de website van Norman Cathedral. Adres: 2 College Green, Gloucester GL1 2LX

De eetzaal van Zweinstein
Breng een bezoek aan Christ Church College, dat zowel collegeruimte aanbiedt voor studenten van de Oxford University als een mooie kathedraal huisvest. De prachtige ‘dining hall’ van Christ Church werd ter inspiratie gebruikt voor de eetzaal van Zweinstein. Hoewel in de film deze eetzaal flink is bewerkt, zie je veel kenmerken terug en voelt het toch echt alsof je zo kunt aanschuiven aan de lange tafels en kunt genieten van heel veel lekkers! Let op: de ruimte wordt voor feesten, partijen en bijeenkomsten gebruikt, dus het kan zijn, dat je deze niet kunt bezoeken… De ingang van Christ Church bevindt zich aan St. Aldate’s, Oxford.

Opwachting leerlingen door professor Anderling
HP Trap professor Anderling filmAls je de trap oploopt naar de ‘dining hall’ van Christ Church (lees vorige tip), zal de trap je bekend voorkomen. Hier wachtte professor Anderling de nieuwe leerlingen op en dus ook Harry, Ron en Hermelien!

De Zweinsteinbibliotheek
De Bodleian Library aan Broad St. De Bodleian Library in Oxford is de op een na grootste bibliotheek van Engeland en is verbonden aan de Universiteit van Oxford. HP Bodleian Library filmDe Bodleian Library is een van de zes bibliotheken die depotplicht hebben. Dat houdt in dat zij verplicht zijn om van elk uitgegeven boek een exemplaar te bewaren in de bibliotheek. Elke uitgever is dan ook verplicht een boek naar deze bibliotheek te sturen. Dit houdt wel in dat de bibliotheek inmiddels meer dan 8 miljoen boeken huisvest! De Duke Humfrey’s Library van de Bodleian Library deed in de films van Harry Potter ook dienst als bibliotheek. Denk bijvoorbeeld aan de scène dat Harry Potter, onder zijn onzichtbaarheidsmantel de bibliotheek inging om een boek te stelen. Maar, dat is slechts een van de vele scènes die hier zijn opgenomen. Je kunt alleen de bibliotheek bezoeken met een tour. Helaas mag je eigenlijk geen foto’s maken, maar wij deden het toch stiekem…

Ziekenzaal
HP ziekenzaalDe Devinity School, onderdeel van de Bodeleian Library, was in de films het decor van de ziekenzaal. Ook deze ruimte mag je alleen met een tour bezoeken.

Scriptum
Geen filmlocatie, maar wel een winkel waar je gewoon in moet als je toch in Oxford bent, omdat het lijkt alsof je een winkel uit de films van Harry Potter binnenstapt. HP Scriptum winkel binnenHier vind je maskers, oude boeken, lederen dagboeken, oude wereldbollen, vergrootglazen, inktpotjes en schrijfveren. Je kijkt je ogen uit. En dan ook nog eens gelegen in een 600 jaar oud straatje. Hier moet je echt even snuffelen. Turl Street 3, Oxford.