Ibiza yoga

Yoga is zó Ibiza! Dus dat mag absoluut niet ontbreken als je op Ibiza bent. Daarom hebben we er een aparte reistip van gemaakt. Als wij naar Ibiza gaan, pikken we altijd een paar yogalesjes mee. Je kunt echt overal Ibizalessen volgen. Wij hebben een paar favoriete adresjes. Zelfs waar je een hele week kunt verblijven! Zooooo heerlijk!

Hatha Yoga bij zonsopgang
Elke maandag, dinsdag en zaterdag start om 9.00 uur de yogales op de rotsen van Sol den Serra Bay bij Club Amante. Een prachtige, rustige locatie waar je tijdens de les van 1,5 uur de zon ziet opkomen en je helemaal zen wordt. De yogales is geschikt voor ieder niveau. Na de les krijg je een heerlijke lunch aangeboden. De kosten zijn €28,- per persoon, inclusief ontbijt. Wij raden natuurlijk aan de rest van de dag lekker te blijven genieten. Lees verder over Club Amante onder ‘Ibiza stranden’. Je moet wel vooraf reserveren. Doe dat telefonisch via +34 971 196176 of per mail: reservations@amanteibiza.com.

(privé)lessen bij Agriturismo Atzaró
Nog zo’n super locatie: In het midden van Ibiza, tussen de sinaasappelbomen, bevindt zich een eeuw oude unieke boerderij waar de tijd heeft stilgestaan. Je kunt hier niet alleen luxe slapen, maar ook heerlijk eten, genieten van de wellnessfaciliteiten en helemaal zen worden met (privé)yogalessen. Deze boerderij heeft een grote tuin met heerlijke bedden, een uitgestrekt zwembad, een droge en een Turkse sauna en een aanbod van diverse beauty- en massagebehandelingen. Tijdens het hoogseizoen vinden er wekelijks diverse yogalessen plaats waarvoor je je kunt aanmelden. Ook worden er privélessen gegeven. De kosten voor een privéles van 1,5 uur, inclusief vrije toegang tot de wellness zijn voor twee personen €120,- (let op: prijzen kunnen veranderen). Als je je aansluit bij een van de reguliere lessen, is het aanzienlijk goedkoper. Dan betaal je ongeveer 45€ p.p., inclusief toegang tot de spa. Verdere kosten en starttijden van de yogalessen zijn op aanvraag. Check even de website van Atzaró voor meer info. Een fantastische plek om een dagje heerlijk te relaxen!

Ibiza Yoga Retreat
Ben je van plan langer dan een week te blijven op Ibiza en hou je van yoga en wil je echt eens goed tot jezelf en tot rust komen? Dan moet je zeker een week naar Ibiza Yoga Retreat gaan! Wij hebben het gedaan, en oh wat een heerlijke ervaring! Een week lang word je ondergedompeld in een echte yogastijl. Bijna iedere dag worden er yogalessen gegeven door de beste en leukste yogalerares die wij ooit gehad hebben: Lena Tancredi. De lessen zijn vroeg in de ochtend en aan het einde van de middag. Zo heb je voldoende tijd om de rest van de dag te genieten aan het zwembad, te relaxen in de zon, of lekker een boek te lezen. Je hebt ook tijd om erop uit te trekken en het eiland te verkennen, al raden we dat eigenlijk af. Wij deden dat ook en merkten dat we uit de zenmodes werden gehaald en dat is zonde. Want, na een week yogalessen (zowel praktijk als theorie), mediteren, klanksessies, overheerlijke vegetarische maaltijden (dagelijks vers gekookt), (bijna) geen wifi (het bereik is minimaal) en even niets moeten, kom je echt tot jezelf. Je komt als herboren terug! Check de website van Ibiza Yoga Retreat voor meer informatie en de prijzen.