Italië Voorbeeldreis

Alle tips die op de pagina Reis in de Wereld Italië staan, komen o.a. uit de rondreis die wij gemaakt hebben. Zoek je een leuke route waarin veel van onze tips zitten? Laat je dan inspireren. Wij hebben een rondreis gemaakt door het midden en westen van Italië. De reis begint aan het prachtige Gardameer, waarna je doorreist naar de Bloemenrivièra aan de Ligurische Zee. Daarna trek je het binnenland in waar je helemaal tot rust komt in het prachtige groene en heuvelachtige landschap. Dat natuur en culinair nauw samengaan in Italië, bewijzen de heerlijke plaatselijke delicatessen en de vele prachtige wijngaarden waar fantastische wijnen uit voortkomen. Met deze voorbeeldreis Reis in de Wereld Italië kun je letterlijk en figuurlijk proeven van dit heerlijke land. En hoe leer je beter de Italiaanse keuken kennen, dan door er zelf onderdeel van te zijn?! Daarom kun je met deze reis niet alleen de typische Italiaanse zoetigheden zelf bakken tijdens een bakcursus, je kunt ook de Italiaanse keuken ingaan om je eigen lunch te koken! Een geweldige reis dus voor diegenen die van een prachtige natuur én lekkere wijnen en eten houden! Buon appetito e arrivederci!

De Reis

Dag 1 & 2 – Gardameer en Mille Miglia

Je vliegt op Verona en rijdt vanaf hier met een huurauto naar Desenzano del Garda aan het Gardameer. Hier verblijf je twee nachten. Als je een vroege vlucht hebt, heb je ’s middags alle tijd om in Desenzano te blijven of het nabij gelegen schiereilandje Sirmione bezoeken. Op dag 2 kun je met de trein een bezoek brengen aan de prachtige stad Brescia. Uiteraard mag een bezoek aan het Mille Miglia Museum niet ontbreken. Maar, misschien ben je hier wel in mei, als de Mille Miglia wordt gereden! Dan wordt het natuurlijk een dag lang oldtimers spotten!

Dag 3, 4 & 5 – Koken aan de Cinque Terre

Je rijdt op dag 3 naar de Bloemenrivièra, waar je drie nachten verblijft. Op de eerste dag kun je een fietstochtje maken naar een van de gezellige dorpjes aan deze prachtige kust. Wij verbleven hier in een een gezellige en bijzondere B&B in de heuvels van de ruige Ligurische kust. Op dag 4 maak je een fantastische trein- en wandeltocht langs de Cinque Terre (vijf dorpen)! Pittoreske dorpjes met gezellige terrasjes, straatjes en prachtige uitzichten over de Ligurische Zee. Dag 5 staat in het teken van de Italiaanse kookkunst: je kunt namelijk heerlijk Italiaans leren koken bij Restaurant Articiocca in Levanto, via privata Olivi 8. Voor meer info zie het promofilmpje… of stuur een mail.

Dag 6 & 7 – Het ommuurde Lucca

Op dag 6 rijd je naar de prachtige ommuurde stad Lucca, waar je twee nachten verblijft. Op dag 6 heb je een volle dag de tijd om deze prachtige stad te verkennen! Reis in de Wereld heeft heerlijke restaurant-, café- en winkeltips voor je verzameld, waar het water je van in de mond loopt. Check onze tips in Lucca!

Dag 8 & 9 – Relaxen en aan de bak in Bibbona

Op dag 8 verlaat je Lucca en rij je via Pisa naar Bibbona. Hier verbleven wij twee nachten in het luxe landhuis Relais Sant’Elena van Tenuta Gardini in Bibbona. De volgende ochtend kregen wij een kijkje in de keuken van de Italiaanse bakkunsten! Sterker nog; we gingen zelf aan de bak! In 2,5 uur leerden we typische Italiaanse lekkernijen te maken, waar we zelf én de andere gasten nog dagen van konden genieten.

Dag 10, 11 & 12 – Lekkere wijnen

Van Bibbona rij je vandaag naar Tavarnella val di Pesa en verbleven wij drie nachten in Agriturismo Sovigliano, een agriturismo met een eigen wijngaard! Je geniet hier niet alleen van de prachtige omgeving van de Chiantistreek, maar ook van de heerlijke wijn(en), de locale delicatessen, de gastvrijheid en…de rust. ’s Avonds kookt de vrouw des huizes een heerlijke Italiaanse maaltijd voor je. In en rondom Tavarnelle val di Pesa is voldoende te doen. Je zit op een paar kilometer afstand van Firenze en Siena, maar je kunt ook genieten van al het moois dat de omgeving je brengt. Bezoek op dag 11 bijvoorbeeld een wijnhuis, of maak een vlucht met een luchtballon.

Dag 13, 14 & 15 – Romeo en Julia

Op dag 13 rijd je naar je laatste bestemming, Verona, waar je je huurauto inlevert. Je verblijft hier twee nachten. Bezoek het Amfitheater (met wellicht het bijwonen van een opera…) en hét balkon van Romeo en Julia. Eet in een van de heerlijke restaurantjes of geniet van het zonnetje op een van de gezellige terrasjes. Een heerlijke afsluiting van twee weken Italië Culinair! Op dag 15 vlieg je weer terug van Verona naar Amsterdam.