Nieuw Zeeland campings

De beste manier, wat ons betreft, om Nieuw Zeeland te verkennen is per camper. Wij huurden onze camper bij Britz NZ en dat is ons heel goed bevallen. Ook een bekende en goede camperverhuurder is Apollo Motorhome Holidays. Dus, vergelijk vooral de prijzen! Het prettige van een camper is dat je altijd je huis bij je hebt. Hoewel je trekt van stad naar stad, hoef je maar één keer je koffer uit- en in te pakken. Dus geen gesleep van hotel naar hotel en leven uit je koffer. En doe je boodschappen? Je bergt gelijk je boodschappen op in je camper, vorodat je weer verder rijdt. Het land is ook gebouwd op campers: de parkeerplaatsen zijn ruim, dus je zet je ‘boodschappenwagen’ gemakkelijk voor de deur van de supermarkt. Maar nog het allerleukste is het contact met andere toeristen of met de locals. Want op de camping, maak je het gemakkelijkst contact! Zoals bij de buitenbarbecue, die je veelal gratis kunt gebruiken, of in de gezamenlijke keuken en wasruimtes. Prettig is ook dat er eigenlijk altijd wel een plekje voor je is. Of je moet echt pech hebben, zoals in het hoogseizoen. Maar, dan is er vast wel een camping in de buurt, die wél plek heeft. Op onderstaande campings hebben wij met heel veel plezier gestaan. Dus, zoek je nog een adresje? Deze zijn top!

Tip: Er zijn verschillende ketens van campings, zoals de KIWI Holiday Parks en Top 10 Holiday Parks. KIWI Holiday Parks bijvoorbeeld heeft ruim 45 campings en zit verspreid over heel Nieuw Zeeland. Je kunt een ‘membercard’ kopen voor 35 dollar, waarmee je o.a. 10% korting krijgt op je camperplek, maar ook in verschillende restaurants of bij bezienswaardigheden. Een aanrader dus om deze kaart te kopen, want je haalt het er zo uit! Meer info op Kiwi Holidayparks.

Waipoua Kauri Forest – Noordereiland
Helemaal in het Noorden heb je Waipoua Kauri Forest op 3 uur rijden van Auckland. Wij kozen de camping Waipoua Forest Campground, 1 Waipoua River rd. Voor het reserveren van een staplaats, meld je je bij het Visitors centrum van het Waipoua Kauri Forest. Deze camping is wel heel primitief. Er is namelijk geen aansluitpunt voor elektriciteit. Zorg er daarom voor dat je accu goed is opgeladen. En vergeet niet voldoende eten en drinken in te slaan, want er is geen supermarkt vlak in de buurt. Er is op deze camping wel een openbare keuken waar je kunt koken (spaart energie) en er zijn douches en toiletten. Deze camping raden wij aan, omdat het middenin het prachtige groene Waipoua Kauri Forest ligt. Je bent echt een met de natuur!

Rotorura – Noordereiland
Rotorua Thermal Holiday Park, Old Taupo Rd, ligt heel centraal in Rotorua en daarom dichtbij diverse geisers. Het heeft een zwembad, hot pool, sportfaciliteiten, bbq’s en ook kinderen kunnen hier hun lol op. Het is een hele groene camping met veel bomen, waardoor je camperplek zeer privé is. Met een ding moet je rekening houden: het stinkt hier naar rotte eieren… Maar, daar kan het park niets aan doen. Heel Rotarua ruikt naar rotte eieren! Niet zo gek, want Rotorua is echt een zwavelstad door alle geisers en natuurlijke warmwaterbronnen. Je went eraan…

Taupo – Noordereiland
Van de keten Holiday Parks is Great Lake Taupo Holiday Park, 406 Acacia Bay Rd, Acacia in Taupo. Vanaf het park heb je een prachtig uitzicht op Taupo Lake en het ligt op 3 km van het centrum van Taupo. Je staat middenin het groen, want niet alleen op het campingterrein staat veel groen, het park wordt omgeven door landbouw.

Napier – Noordereiland
Het Kennedy Park Top 10 Resort (11 Storkey St, Marewa, 4110) heeft niet alleen campingplaatsen, maar ook bungalows en zelfs een motel. Van alles wat en dat maakt het zo leuk. Want, hierdoor kom je niet alleen andere toeristen tegen, maar ook locals, die gewoon lekker een paar dagen weg willen. De campingplaatsen zijn zowel met als zonder power. Er is een zwembad en een speelplaats. Gelegen in het midden van Napier in de wijk Marewa. Ligt niet aan zee. Een mooi en leuk park!

Wellington – Noordereiland
Het Wellington Top 10 Holiday Park is dus van de keten Top 10 Holiday Park. Naast camperplekken hebben ze hier ook studio’s en een motel. De camperplaatsen zijn of met betonnen ondergrond, of met gras. Wij kozen voor een grasplek met veel groen om je heen en uitzicht op de bergen. Er is o.a. een bbq area, speelterrein, een cabin waar je tv kunt kijken en kunt loungen en een gemeenschappelijke keuken. Goede locatie in de hoofdstad Wellington!

Nelson – Zuidereiland
Tahuna Beach Holiday Park (van keten KIWI Holiday Parks, 70 Beach Road, Tahunanui, Nelson) ligt op loopafstand van het strand, tussen het groene landschap. Het park ligt 4,5 km van het centrum van Nelson. Het park biedt naast camperplekken ook een motel en gezellige cabins. Het park heeft een mini-golf, sportveldjes en een eigen supermarktje.

Kaikoura – Zuidereiland
Wij kozen Alpine-Pacific Holiday Park (keten KIWI Holiday Parks, 69 Beach Road Kaikoura). Een park midden in het groen met (besneeuwde) bergentoppen op de achtergrond en omgeven door groene grasvlakten. Het park heeft een zwembad en plek om heerlijk te bbq-en. Goede locatie om vanuit hier een walvissentour te doen!

Hokitika – Zuidereiland
Na Kaikoura gingen wij naar de Franz Josef Glacier aan de Westkant van het eiland. Omdat wij het nogal een grote afstand vonden (ruim 500 km) om in een dag te rijden, hebben we een tussenstop gemaakt in Hokitika. Geen spannende stad, maar heerlijk om even te relaxen. Wij kozen voor camping Shining Star (16 Richards Drive, Hokitika). Tegenover de camping, op loopafstand, kun je als het donker is naar de ‘Glowworm Dell’, een kleine grot die ’s avonds wordt verlicht door honderden gloeiwormen! Maar, je kunt natuurlijk ook even een lekkere strandwandeling maken, want het park ligt aan het strand.

Franz Jozef – Zuidereiland
Het Rainforest Retreat Holiday Park (46 Cron Street, Franz Josef) is een KIWI Holiday Park. Het park heeft een restaurant, spa pools, een sauna, een speelterrein, bbq-mogelijkheden. De camperplaatsen zijn op sommige plekken wat dicht op elkaar, maar je hebt mooie plekken middenin de prachtige natuur tussen de bomen!

Queenstown – Zuidereiland
Het park Queenstown Lakeview Holiday Park (Upper Brecon Street, Queenstown) is niet het mooiste park dat we hebben gezien, maar de locatie is top, want op 2 minuten lopen van het centrum en 5 minuten lopen van Lake Wakatipu. De plekken zijn wat ongezelliger en je moet meer betalen voor een camperplek en bijvoorbeeld een muntje voor een douche, maar dat zal komen, omdat het een grote en populaire stad betreft. De locatie maakt echt alles goed!

Milford Sounds – Zuidereiland
Ga je een boottocht doen op de Milford Sounds, dan raden we je aan een dag ervoor al een camping op te zoeken. Wij stonden met onze camper op Milford Sounds Lodge. Een kleine camping, daarom aan te raden van tevoren even telefonisch te reserveren. Adres: State Highway 94, Milford Sound (1,5 km voor het centrum van het stadje), 0800-7829645 (vanuit NZ, lokale telefoon), +64 3 249 8071. Pas trouwens op voor de sandflies, want die zijn hier helaas veel! Ze zien eruit als fruitvliegjes, maar ze prikken je echt lek! Dus hou de ramen dicht en maak gebruik van de horren van je camper! Er zijn weinig faciliteiten, maar wel een keuken en lounge plek. Je zit hier echt in the middle of nowhere, dus neem genoeg profiant mee! Check ook even de website voor package deals, zoals de campervan package: campeerplaats + ontbijt + cruise. Let op, het is niet heel goedkoop. Je betaalt al gauw voor dit pakket 175 dollar p.p.

Dunedin – Zuidereiland
Dunedin Holiday Park (KIWI Park, Victoria Rd.) is een leuke en kleurrijke camping. De huurhuisjes zijn namelijk in verschillende kleuren geschilderd en hebben een bijzondere beschildering. De campeerplekken zijn wat kaler, maar dat doet niet onder aan de gezellige sfeer. De camping heeft weer allerlei faciliteiten: een speelterrein, openbare keuken, wasruimte en lounge/tv-ruimte. In slechts 4 minuten ben je in het centrum van Dunedin. Er gaat een bus vanaf het park.