Wie is Reis in de Wereld?

Sinds een aantal jaren ben ik, Nancy Alders, eigenaar van Een en Alders. Een en Alders richt zich op communicatie in het algemeen en het schrijven van teksten voor websites en magazines in het bijzonder. Daarnaast vind ik het super leuk om evenementen te (helpen) organiseren.

Ik ben echt een regeltante. Ik ga dan ook nooit onvoorbereid op reis. Met de voorbereiding van de vakantie, ben ik urenlang bezig. Wat wil ik allemaal zien? Wat wil ik allemaal doen? En dan niet de toeristentrekpleisters (nou ja, een paar dan) maar vooral die plekjes die niet standaard in de reisboekjes staan. Via blogs en andere reiswebsites vind ik die bijzondere adresjes, die ik vervolgens met eigen ogen wil zien. Maar, onderweg ga ik ook op zoek naar plekjes waar de locals komen. Want, dat is het échte land ontdekken!

Inmiddels heb ik samen met mijn man Willem heel wat te gekke bestemmingen op onze vakantielijst staan. De meeste dus zorgvuldig voorbereid en uitgestippeld. Een aantal jaren geleden zette ik een hele bijzondere rondreis uit; een reis door Schotland en Engeland langs diverse filmlocaties van de Harry Potter films. Een verrassingsreis voor de 40ste verjaardag van Willem. Ja echt, ook voor volwassenen is deze reis dus te gek! We vonden beiden de reis zo super, en ook anderen kregen er de reiskriebels van, dat ik besloot er meer mee te doen. Want, ik wilde deze te gekke reis met andere Harry Potter fans delen. Maar, wat als ik nou al mijn (onze) reiservaringen met anderen deel? En zo is Reis in de Wereld ontstaan.

We hebben al heel wat reizen als excuus voor Reis in de Wereld gemaakt. En daar komen er, gelukkig, steeds meer bij, want reizen is te gek! En vooral reizen waar je niet de standaard toeristische bezienswaardigheden aandoet, in grote hotelketens overnacht, daar eet waar alle toeristen zitten en alle dagen van je vakantie op een strandbedje ligt.

Nee, voor ons moet reizen veelzijdig, origineel, afwisselend, anders dan anders en natuurlijk vooral léuk zijn! Een combinatie van heerlijk luieren en actief zijn. Een bijzondere ontmoeting met het land en zijn bewoners. Dát is voor ons op en top reizen! En nu kunnen wij jóu meenemen in onze ‘Reis in de Wereld’ met al onze reistips! Hoe tof is dat?!